Akademik Çalışma, Proje ve Yarışmalar

TÜBİTAK 2209-A “Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” 2021 yılı 1. Dönem başvuru sonuçlarına göre, aşağıda ismi belirtilen öğrencilerimiz tarafından önerilen 2 proje, program kapsamında desteklenmeye değer bulunmuştur.
Yusuf KARAKAŞ, “Yangın Afeti ve COVİD 19 Salgını Etkisindeki Muğla Destinasyonunun Sürdürülebilir Turizmle Canlandırılması”, Danışman: Doç. Dr. Işıl ARIKAN SALTIK
Yaren ÇAĞLAR, “Paydaşların Bakış Açısıyla Fethiye Yöresinin Zeytinyağı Turizmi (Oleo Turizm) Potansiyelinin incelenmesi” , Danışman: Doç. Dr. Işıl ARIKAN SALTIK

TÜBİTAK 2209-A “Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” 2021 yılı 2. Dönem başvuru sonuçlarına göre, aşağıda ismi belirtilen öğrencilerimiz tarafından önerilen 8 proje, program kapsamında desteklenmeye değer bulunmuştur.

Ata Eren ORUNLU, “Covid 19 Salgını Etkisinde Turizm Eğitimi Alan Öğrencilerin Girişimcilik Eğilimlerinin Belirlenmesi”, Danışman: Doç. Dr. Işıl ARIKAN SALTIK
Kader KAVGACI, “Engelsiz Kültürel Turizm: Muğla İlinde Yer Alan Müzelere Yönelik Bir Araştırma” , Danışman: Doç Dr. Onur AKBULUT
Başak DALGIÇ, “Turizmde Çalışanların Öz-etkililik-yeterlilik ve İmpostor Sendromu Seviyelerinin Cinsiyete Göre Anlamlı Farklılığa Sahip Olup Olmadığının Ölçülmesi: Antalya Örneği”, Danışman: Dr. Öğr. Üyesi Pelin ARSEZEN
Ali Berkan TÖKÜN, “Fethiye’de Öğrenim Gören Ön Lisans ve Lisans Öğrencilerinin Oyunlaştırma Kullanıcı Tiplerinin Belirlenmesi”, Danışman: Dr. Öğr. Üyesi Cemal ARTUN
Zümrüt Ahsen KESİM,” Covid 19 Süresinde Turizmdeki Kalifiye İş Gücünün Başka Sektörlere Geçişi ve Turizm Sektöründe Tutma Hakkında Çeşitli Paydaşların Görüş ve Önerileri”, Danışman: Arş. Gör. Doğan ÇAPRAK
Emre ERENSAYIN, “Ekolojik Çiftliklerin Covid-19 Pandemisi Sonrası Çalışma Pratikleri ve Etkilerinin Tespiti”, Danışman: Arş. Gör. Doğan ÇAPRAK
Yılmaz Birkan KAN, “Turizm Öğrencilerin Finansal Okuryazarlık Düzeylerinin Belirlenmesine Yönelik Alan Araştırması”, Danışman: Arş. Gör. Doğan ÇAPRAK
Ceyhun KARAKAŞ, “Lisans ve Önlisans Düzeyinde Eğitim Alan Turizm İşletmeciliği Bölümü Stajyer Öğrencilerinin Yeterliliği Konusunda İşveren Görüşleri: Fethiye Örneği”, Danışman: Arş. Gör. Ruşen AKDEMİR

Bölümümüz 2. sınıf öğrencilerinden Emir Kaan ERTÜRK 11.'si gerçekleştirilen Gastro Fethiye Ulusal Gastronomi Festivalinde üniversite düzeyi taze makarna kategorisinde altın madalya kazanmıştır. Ayrıca taze makarna kategorsinde en iyi makarnayı yaparak kategori kupası da almıştır.